Udgivet i

Er du i tvivl om du drikker for meget?

Der er mange der har eller har haft problemer med alkohol. Alkohol er for de fleste forbundet med hyggelige stunder med venner og familie. Det er nemlig det alkohol kan. Det kan være rigtig godt når man mødes i sociale sammenhænge og det kan ofte bidrage til en uformel og hyggelig atmosfære. Så længe det er i disse sammenhænge man indtager alkohol, så burde der ikke være noget problem. Problemet ligger i at det for nogle tager overhånd.

Det drejer sig om folk der drikker for meget og for ofte. Sundhedsstyrelsen har udstukket retningslinjer for hvor mange genstande mænd og kvinder maks bør indtage om ugen. Hvis man er i tvivl om man drikker for meget, så kan disse retningslinjer være en god rettesnor.

Få hjælp til dine alkoholproblemer

Hvis man mener at man har et alkoholproblem, fordi man enten drikker for meget, eller fordi man har meget svært ved at styre det, når man indtager alkohol, så er der professionel hjælp at hente. Alkohol behandling er noget som man ikke skal være flov over at gøre brug af. Det kan faktisk være rigtig gavnligt at snakke med kompetente folk om ens problemer. Du kommer til at snakke med folk, der har forstand på alkoholproblemer og alkoholafhængighed og det er en fuldkommen fortrolig samtale. Du skal derfor heller ikke være bekymret for om din nabo, familie eller chef får besked om jeres samtale.

Find ud af hvad der virker for dig

Et vigtigt step i din behandling af alkoholproblemer er at finde ud af, hvad der kan afhjælpe det. Er der nogle ting du kan lave, som gør at du tænker mindre på alkohol? Det kan være motion og hobbyer gør at du får tankerne på noget andet. Det kan være du har en hund, som du skal tage dig af og gå lange ture med. Det at have en at passe på og tage sig af kan også være rigtig gavnligt i ens behandling. Skal man eksempelvis sørge for at få gået ture med hunden og passe på den, så har man et ansvar og en man skal passe på.

Snak også med dine nærmeste

Det kan også være rigtig gavnligt at få snakket med ens nærmeste om ens problemer. Om det er den nærmeste familie eller ens bedste venner er egentlig underordnet. Det er bare rigtig gavnligt at snakke med nogle om det som man har rigtig svært ved.