Udgivet i

Tre måder at holde dit kæledyr sundt på

Har du en hamster, en kanin, en kat eller hund eller måske endda en hest, kan der være mange momenter med glæde forbundet med at have dem. De holder dig med selskab, giver ikke nogle forventninger til dig og er som regel i godt humør. De er dermed dejligt selskab og har din kærlighed til fulde, også selvom I har været væk fra hinanden hele dagen. På denne måde er du mere end interesseret i, at dette selskab skal have de bedste betingelser for, at I kan være sammen i lang tid fremover. Vi guider her til tre måder, hvorpå du kan holde dit kæledyr sundt på. Læs med her.

Næringsrigt foder

Hvis du har et kæledyr er det vigtigt, at det får noget næringsrigt foder for eksempel fra Canem. Har du en hund, skal den have foder jævnfør sin størrelse, alder og race, fordi der er stor forskel på, om det er en hvalp med et stort aktivitetsniveau eller en ældre hund, der ligger ned meget af dagen. Derudover skal en tynd hund med små muskler også have noget andet foder end en hund med store muskler og høj højde. Kig gerne på hjemmesiden for inspiration og se, hvad der lige passer ind i forhold til dit kæledyr.

Leg og aktivitet

Mange kæledyr skal motioneres hver dag, især de større af slagsen. Har du en kat, sørger den meget for aktiviteten selv og bor du i hus, skal den nok selv strejfe omkring og sørge for motionen. Bor du derimod i lejlighed og har en hund, skal den luftes hver eneste dag. Du kan både gå ture med den ud til de forskellige parker, søer eller havet, eller du kan cykle med den, så den får sin daglige luft og motion. Her har Canem også forskellige ting, som du kan bruge til aktiviteter. Kast en bold, et tyggeben eller en hundekiks og se, hvordan hunden løber glad og fro efter dette.

Tilbring tid sammen

Mange mennesker lever et fortravlet liv, hvor kæledyret er hjemme alene i mange timer hver dag. Det kan trække store psykiske veksler på dyret, fordi mange kæledyr er sociale dyr, der elsker selskab og kommunikation. Det kan være en fordel her, at du tænker over din dag og hvordan du kan gøre en forskel for dit kæledyrs psykiske trivsel, så det ikke ender med at få et usundt mentalt helbred. Skal radioen tændes, så den mærker og hører, at der er nogen i rummet? Skal naboen, der er pensionist eller studerende måske lige gå ind og se til kæledyret? Skal du hyre en professionel hundelufter, der sørger for, at din hund får både selskab og motion i løbet af dagen?